سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
انفجارهای تروریستی امروز یکشنبه در عراق دست‌کم 250 کشته و زخمی بر جای گذاشتند. مکان‌های پرتردد در مناطق شیعه‌نشین اهداف اصلی حملات بودند.

به گزارش علمدار بصیر: سایت آلمانی دویچه وله نوشت: انفجارهای تروریستی امروز یکشنبه در عراق دست‌کم 250 کشته و زخمی بر جای گذاشتند. مکان‌های پرتردد در مناطق شیعه‌نشین اهداف اصلی حملات بودند. 

 
بنابر این گزارش، روز گذشته(10 آگوست / 19 مرداد) همزمان با تعطیلی رسمی در عراق به مناسبت عید فطر،  حدود 80 تن از شهروندان این کشور در حملاتی خونین جان خود را از دست دادند. در این میان 57 نفر قربانی انفجارهای بغداد شده‌اند.
 
"سی‌ان‌ان" پیشتر به نقل از کارمندان وزارت کشور عراق شمار قربانیان را 64 تن اعلام کرده بود. بر این اساس 190 تن هم مجروح شده‌اند. آمار دیگری از 91 کشته و حدود 300 مجروح حکایت دارد.
 
به روایت الجزیره، تنها در بغداد، پایتخت عراق، پنجاه نفر قربانی حملات شدند. بیش از همه محلات شیعه‌نشین هدف حمله بوده‌اند.
 
به گزارش خبرگزاری آلمان به نقل از محافل امنیتی، رستوران‌ها، بازارها و پارکی که در آن مراسم عید فطر برگزار می‌شده، هدف حملات بوده‌اند.
 
خون بارترین ماه در عراق در طول 5 سال گذشته 
 
خشونت در عراق در هفته‌های اخیر به اوج رسیده است. بر اساس آمار سازمان ملل، ماه جولای  با بیش از هزار کشته خونین‌ترین ماه در عراق در حدود پنج سال اخیر بوده است.
 
به گزارش خبرگزاری فرانسه در ماه جولای  1395 نفر  در عراق زخمی شدند. مرگبارترین ماه در عراق تا قبل از جولای، ماه "می" بود که در آن 614 نفر کشته و 1550 نفر زخمی شده بودند.
 
از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از 2800 نفر در عراق  کشته شده اند. بیشتر حملات تروریستی در عراق در شمال این کشور متمرکز بوده اند.
از ماه آوریل تاکنون هر ماه بیش از 450 نفر کشته شده اند.
 
 
واکنش شدید آمریکا !
 
سایت دویچه وله در ادامه خبر کشتار امروز مردم عراق، دست به مظلوم نمایی زده و به نقل از خانم جن پساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نوشته است: " ایالات متحده این حملات بزدلانه را به شدت محکوم می‌کند. به گفته وی، خانواده‌هایی که پایان ماه رمضان را جشن گرفته بودند، هدف این حملات بوده‌اند: «تروریست‌هایی که دست به این حملات زدند، دشمن اسلام و دشمن مشترک ایالات متحده، عراق و جامعه جهانی هستند».
 
این اظهارات در حالی است که اوضاع ناامن امروز عراق حاصل توطئه گروههای دست ساخته آمریکا مثل القاعده و حاصل راه انداختن نزاع بین شیعه و سنی توسط آمریکائیها برای ناامن نشان دادن عراق است. همچنین انفجارهای اخیر عراق پیام مهمی در بر دارد و آن اینکه عربستان و قطر هر کشوری که با سیاستهای آمریکا مخالفت کند را دچار بحران خواهد کرد.
 
دویچه وله در انتهای گزارش خود سعی کرده که با فرافکنی مشکلات عراق، ناامنیهای سالهای اخیر این کشور را به گردن شیعیان بیندازد. دویچه وله در این باره نوشته است: 
 
جنگ قدرت میان سنی‌مذهب‌ها و شیعه‌مذهب‌های عراق از زمان خروج نیروهای آمریکایی از این کشور  (حدود یک سال و نیم پیش ) بار دیگر بالا گرفته است. بسیاری از سنتی‌مذهب‌هایی که در زمان حکومت صدام حسین با نهادهای قدرت در ارتباط بودند، در دولت شیعی کنونی به ریاست نوری المالکی احساس تبعیض می‌کنند.
 
تلفات تا انتهای سال 2011
 
یک گروه ضد جنگ موسوم به ""شمارش اجساد عراق" که آمار مرگ های تایید شده در این کشور را گردآوری می کند، با انتشار گزارشی، شمار کشته شدگان از آغاز جنگ در سال 2003 تا پایان سال 2011 میلادی را در عراق 162 هزار نفر برآورد کرد.
 
به گزارش روزنامه "کریستین ساینس مانیتور"، این رقم شامل سربازان آمریکایی، نظامیان دیگر کشورها، نیروهای دولتی عراق، اعضای شبه نظامیان محلی و خارجی و نیز غیرنظامیان است.
 

هزینه های اقتصادی جنگ عراق برای ایالات متحده، تاکنون حدود 2 تریلیون دلار 

جنگ عراق پیامدهای منفی بسیاری بر اقتصاد آمریکا داشته است. درحال حاضر که 10 سال از آغاز جنگ آمریکا در عراق می گذرد، این جنگ هزینه های سرسام آوری برای آمریکا داشته است؛ کما اینکه اقتصاد آمریکا را نیز با چالش های گوناگونی مواجه ساخته و به اقتصاد این کشور لطمه زده است. همچنین، هزینه های ناشی از جنگ آمریکا در افغانستان و بخصوص عراق از سال2001 میلادی به این سو، سبب شده است تا یک چهارم افزایش کل بدهی های آمریکا که در حال حاضر کمر اقتصاد آمریکا را شکسته است، به دلیل جنگ ها باشد.

 

آنچه مبرهن است این می باشد که، جنگ عراق مملو از هزینه های سرسام آور اقتصادی و مالی برای آمریکا بوده است. این جنگ فقط یک برنده داشته است و آن تعداد محدودی از پیمانکاران نظامی بوده اند. در واقع، اولین و مهم ترین نفع برندگان حاصل از این هزینه های سرسام آور نظامی تعداد محدودی از پیمانکاران نظامی هستند.

 

اما در پژوهشی که اخیراً در مرکز واتسون انجام شده، آمده است: اگر مسائل جانبی جنگ عراق و هزینه های آتی آن برای آمریکا و نیز سودی که 2/2 تریلیون دلار می توانست به خزانه آمریکا سرازیر کند را محاسبه کنیم، میزان خسارتی که واشنگتن در جنگ عراق متحمل شده در 40 سال آینده به شش تریلیون دلار خواهد رسید. در این پژوهش آمده است: علاوه بر هزینه های مالی، جنگ عراق هزینه های ناگوار اجتماعی را نیز به آمریکا تحمیل کرده است، که مشکلات خانواده های مجروحان آمریکایی و خود آنها یکی از این موارد است.

 

 

بر مبنای گزارش دیگری که خبرگزاری آسوشیتدپرس منتشر نموده بود، از آغاز جنگ عراق تاکنون بیش از 4477 نفر از سربازان آمریکا در عراق کشته شده اند، که حداقل 3525 نفر از کشته شدگان در عملیات های جنگی کشته شده اند. همچنین، بر این اساس از شروع جنگ تاکنون متجاوز از 32 هزار نفر از پرسنل ارتش آمریکا در عملیات های جنگی زخمی شده اند. فارغ از تلفات جانی جنگ عراق برای آمریکا، در عین حال مستندات پزشکی و گزارش های منتشر شده نیز ثابت می کند که آسیب های روحی و روانی تحمیل شده به ملت آمریکا در جریان اشغال عراق حداقل 3 برابر بیشتر از آثار شکست آنها در جنگ ویتنام بوده است.

علاوه بر اینها، پس از خروج نیروهای آمریکایی، وضعیت عراق بهبود نیافته و 212 میلیارد دلاری که برای آبادانی این کشور در نظر گرفته شده بود، به دلیل مسائل امنیتی، یا بی اثر مانده و یا بودجه برای بالا بردن سطح امنیت در عراق مصرف شده و پروژه های عمرانی عملاً تعطیل مانده است.

 

همچنین، نیازهای پزشکی و مراقبت های ویژه ای که مجروحین جنگی آمریکا به آن نیاز دارند تا سال 2013 به 7/134 میلیارد دلار رسیده است. در این گزارش آمده است: خسارت های مالی آمریکا علاوه بر نتایج فاجعه بار جنگ برای ملت عراق، خسارت هایی است که این کشور آسیایی متحمل شده است. این درحالی است که، گزارش مذکور مسائلی همانند مرگ و میر آوارگان، نبود خدمات پزشکی به دلیل جنگ و مرگ و میر ناشی از آن، تخریب زیربناهای اقتصادی عراق و دهها مورد دیگر را شامل نمی شود.

 

تلفات عراقیها

 

جنگ آمریکا علیه عراق تلفات فراوانی برای عراق نیز داشته است. در این راستا، بر اساس گزارش های منتشره، از یورش آمریکا به عراق از مارس 2003 تاکنون حدود 134 هزار نفر غیرنظامی عراقی، 20 هزار سرباز و پلیس عراقی و بیش از 19 هزار فرد مسلح و شورشی مستقیماً به دلیل جنگ کشته شده اند، که با احتساب آمار روزنامه نگاران، نیروهای امنیتی و دیگر قشرهای نظامی عراق این عدد به 176 تا 189 هزار تن افزایش می یابد. سازمان های حقوق بشر انگلیس نیز تلفات غیرنظامیان عراقی را بین 104 هزار تا 113 هزار و 680 نفر برآورد کرده اند. علاوه بر این، یک میلیون و 75 هزار عراقی به دنبال جنگ و ناامنی به کشورهای همسایه مهاجرت کردند، یا به اردوگاه های آوارگان سازمان ملل متحد پناه بردند.

 

ردپای عربستان سعودی در انفجارهای اخیر عراق

 
نماینده سابق پارلمان عراق عربستان سعودی را به دست داشتن در انفجارهای اخیر عراق متهم کرد و گفت: عربستان سعودی تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا به‌هرشکل ممکن چرخ فرآیند سیاسی عراق را از کار بیندازد.
 
"کوکب العطار" نماینده سابق پارلمان عراق با تأکید بر اینکه آل‌سعود دنبال شکست فرآیند سیاسی در عراق و ناکامی جنبش‌های مردمی است خاطرنشان کرد: آل‌سعود با حمایت از تروریست و خشونت‌ها در عراق و نیز دیگر کشورهای منطقه تمام تلاش خود را به کار بسته است تا قیام‌های مردمی منطقه را سرکوب کند.
 
العطار همچنین از عربستان سعودی به‌عنوان حامی گروه تروریستی القاعده یاد کرد و گفت: بنا بر اعترافات بسیاری از عناصر القاعده که توسط نیروهای امنیتی عراق دستگیر شده‌اند عربستان سعودی یکی از حامیان نیرومند تروریست‌ها و خرابکاران القاعده در عراق به شمار می‌رود.
 
 
وی با بیان اینکه ملیت بسیاری از عناصر القاعده دستگیر شده توسط نیروهای امنیتی عراق، عربستانی بوده است تأکید کرد: عربستان سعودی به‌عنوان هم‌پیمان استراتژیک و بزرگ آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه ثروت‌های کلانی در اختیار دارد و به این وسیله بر بسیاری از نظام‌های عربی و حتی نظام‌های تازه‌تأسیس و مدعی همراهی با ملت‌های خود سیطره پیدا کرده است.
 
العطار در ادامه سخنان خود انفجارهای اخیر عراق را نتیجه ناکامی تروریست‌ها و خرابکارانی دانست که تاکنون نتوانسته‌اند با نظام جدید عراق و خواسته‌های ملت این کشور از در همزیستی وارد شوند ازاین‌رو در جبهه مقابل دولت و ملت عراق ایستاده و تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا به‌هرشکل ممکن فرآیند سیاسی عراق را از بین ببرند.
 
وی یکی دیگر از عاملان انفجارهای عراق را منافقین خلق معرفی کرد و اظهار داشت: نام گروه منافقین همواره با ترور، آمریکا و صهیونیسم جهانی پیوند خورده است؛ اما کشورهای استکبار جهانی به‌جای آنکه منافقین را در کشورهای خود اسکان دهند آنها را در خاک عراق اسکان داده و تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا این گروه را در خاک عراق باقی نگاه دارند.
 
 
علت انفجارها در عراق از زبان رهبر معظم انقلاب
 
رهبر معظم انقلاب امسال در مراسم نماز عید سعید فطر امسال اوضاع عراق را  تأسف بار خوانده و افزودند: "در عراق دولت و حکومتی بر سر کار است که به آرای مردم اتکاء دارد، اما ابر قدرتها و مرتجعان منطقه از دست آن ناراحتند."
 
ایشان افزودند: "ترورها، حوادث و کشتار مردم در عراق یقینا با کمک مالی ـ سیاسی برخی کشورهای منطقه و فرا منطقه صورت میگیرد تا آب خوش از گلوی مردم عراق پایین نرود و این کشور روی آرامش و آبادانی نبیند."
 
حضرت ایت الله خامنه ای در پایان با اشاره به خشنودی صهیونیست ها از اوضاع ناگوار مصر، عراق و دیگر کشورهای درگیر اختلاف و ناامنی، افزودند: "سیاستمداران، گروههای سیاسی و قشرهای مختلف مردم عراق اعم از شیعه و سنی و کرد و عرب به عواقب خطرناک اختلاف داخلی توجه کنند و متوجه باشند جنگ داخلی زیر ساختها را نابود و آینده ملت ها را تباه میسازد."




تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/5/21 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون